Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Χαλβάς Φαρσάλων




Κάθε Σεπτέμβρη ακούω τα μαχαίρια να χτυπάν τα ταψιά του χαλβά μες τη νύχτα. Φτάνουν ως τη βεράντα μου, μαζί με τον γύρο του θανάτου. "Ξεκινάει στα Τρίκαλα Λιάκομ το παζάρι, πάμε να πουλήσουμε κανα δυό σκουτιά". Τώρα βέβαια αγοράζουν "τρεις κυλότες πέντε ευρώ" Όλα άλλαξαν, άλλαξε και το παζάρι. Έχω χρόνια να πάω, αλλά από εκεί πήρα στα δέκα επτά, τους Άθλιους του Βίκτωρος Ουγκό. Δυό τεράστιοι δερματόδετοι τόμοι. Τότε είχα δυνατά χέρια, τώρα μόνο σε αναλόγιο θα τους διάβαζα. Παραδίπλα κάποιος είχε μια άδεια χαρτόκουτα και φώναζε: "ότι πάρεις μια δραχμή". Συνωστισμός. Τότε το παζάρι ήταν το γεγονός της χρονιάς. Η μάνα μου αγόραζε τραπεζομάντηλα. Ο πατέρας μου κατσαβίδια. Φαντάζομαι πως και τώρα θα έχει κατσαβίδια και τραπεζομάντηλα. Τότε είχε και κομπινεζόν, τώρα αποκλείεται. Τσίκνα, πολύ τσίκνα από σουβλάκια και λουκάνικα. Ευτυχώς που υπάρχει το παζάρι, τέτοια λουκάνικα δεν έχει αλλού. Φέτος ίσως πάω, θέλω να ανέβω στα συγκρουόμενα, διαισθάνομαι μία τάση σύγκρουσης.
Την Πέμπτη αρχίζει το παζάρι, αλλά ο χαλβάς ψήνεται από τώρα. Υπάρχει μια χαλβαδοποιία κοντά στο σπίτι και η μυρωδιά του φτάνει ως εδώ. Κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Αυτή τη μυρωδιά ήθελα να περιγράψω απόψε, κι αν έγραφα έκθεση στο σχολείο θα ήμουν εκτός θέματος. Βέβαια πάντα ήμουν και είμαι εκτός θέματος, κάτι σαν παραγγελιά μου φαίνονταν η έκθεση. Πάλι εκτός είμαι. Το θέμα μου είναι η μυρωδιά του χαλβά την ώρα που ψήνεται. Πως να την περιγράψεις όμως; Καμία οσμή δεν περιγράφεται, μόνο βιώνεται. Αν δεν ζήσεις, όση θεωρία και να γεμίσεις τον κουμπαρά σου, εικασία θα μείνει.
Απόψε δεν μπορώ να γράψω με κάποια συνοχή της σκέψης. Φταίει αυτή η μυρωδιά του χαλβά που επικάλυψε ότι πήγα να συρράψω. Ίσως και τα αεροπλάνα που αναβοσβήνουν στην ουράνια διαδρομή τους. Κι εγώ ακίνητος, αιχμάλωτος του χαλβά Φαρσάλων.

Κωστής Ταξιδεύων

Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων στην Ακαδημία Χορού Τέρψις!



Οι διακοπές τελείωσαν και η Ακαδημία Χορού Τέρψις με μεγάλη χαρά και ατελείωτη χορευτική διάθεση, ανοίγει την αγκαλιά της για ακόμη μία χρονιά για να υποδεχθεί όλους τους παλιούς, καλούς φίλους και μαθητές της, αλλά και νέους ενθουσιώδεις λάτρεις του χορού.
Για 9η χρονιά η Ακαδημία συνεχίζει την απόλυτα επιτυχημένη πορεία της και επιφυλάσσει εντυπωσιακές εκπλήξεις και εξαιρετικές συνεργασίες, που θα θέσουν τον πήχη του χορού ακόμη πιο ψηλά!!!
Τα μαθήματα ξεκίνησαν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου με μία δυναμική, άρτια καταρτισμένη, ομάδα χοροδιδασκάλων και φυσικά σε πολύ καλές τιμές και με πολλά πακέτα προσφορών για όλους (οικογενειακά, φοιτητικά, ανέργων κ.α.)!
Είδη που διδάσκονται:
LATIN: Rumba, Cha-Cha, Mambo, Samba, Rock n’ Roll, Salsa, Bachata, Tango Argentino
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ: Waltz, Tango, Foxtrot
STREET DANCE: Hip-Hop, Break Dance
ORIENTAL, ZUMBA & ZUMBA for Kids, ΣΥΓΧΡΟΝΟ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ & ΛΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ…!!!
Η Ακαδημία Χορού Τέρψις εξελίσσεται καθημερινά μέσω της καλύτερης κατάρτισης του διδακτικού της προσωπικού και με την προσθήκη νέων ειδών:
ORIENTAL MUMS
HIP – HOP ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
TWERK
YOGA, PILATES, PRE-NATAL PILATES (εγκύων)
ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (ειδικό πρόγραμμα για άνω των 45 ετών)
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ…!!!
Έκπτωση 40% σε Φοιτητές-Σπουδαστές.
Παραδοσιακοί & Λαϊκοί Χοροί με 10€/μήνα
Άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται:
-Επαγγελματικά Τμήματα
-Αγωνιστικές Ομάδες (Oriental, Latin, Hip-Hop)
-Προετοιμασία Μελλονύμφων
Ετοιμαστείτε για ακόμη μία μοναδική  χρονιά με πολύ χορό και εκπλήξεις!
Εγγραφές καθημερινά
Δευτέρα – Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο 10:00-14:00, Κυριακή 15:00-19:00
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 19, Τρίκαλα
Τηλέφωνα επικοινωνίας 24310 – 74622 & 6934058832 & 6975891807 & 6989850536

επικοινωνιστε μαζι μας