Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Οικογενειακές στιγμές του Βαλτινού

 

Ένα βίντεο-άλμπουμ με οικογενειακές στιγμές του Βαλτινού.

Οι οικογενειακές στιγμές για κάθε άνθρωπο είναι μοναδικές. Ας μην τις προσπερνάμε. Ας αναλογιστούμε πόσο πολύτιμες είναι, ακόμα κι αυτές που είναι κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας, είναι μικρές στιγμές ευτυχίας. 

Ο χρόνος που περνάμε μαζί, ο χρόνος που αφιερώνουμε ο ένας στον άλλον, οι στιγμές που μοιραζόμαστε τα μυστικά, τις αγωνίες, τις επιτυχίες, τις αστοχίες, τα γέλια, τις χαρές και τις λύπες…

Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο χρόνος κυλάει, οι άνθρωποι έρχονται, φεύγουν, τα παιδιά μεγαλώνουν, εξελίσσονται και οι στιγμές του παρόντος πολύ γρήγορα γίνονται παρελθόν και αυτό που μένει… κάποιες ξεθωριασμένες φωτογραφίες, από έναν θησαυρό αναμνήσεων.

Κι ύστερα συνειδητοποιούμε ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο και πολύ βαθύτερο αυτό που μας κάνει «ευτυχισμένη οικογένεια». Είναι η εκπλήρωση της αποστολής, του πρωταρχικού κοινωνικού κυττάρου, που λέγεται «οικογένεια». Είναι η δημιουργία ενός υγιούς και ηθικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο πρέπει να ζουν αρμονικά κι ευτυχισμένα τα μέλη της οικογένειας, όπου τα παιδιά να αναπτύσσονται σωματικά και πνευματικά, να καλλιεργούνται ψυχικά, να διαμορφώνουν προσωπικότητα και να γίνονται ικανά έτσι ώστε να δημιουργήσουν κι αυτά μια καλύτερη οικογένεια, μια καλύτερη κοινωνία, ένα καλύτερο αύριο.

επικοινωνιστε μαζι μας